Tab Content
No More Results

14 Visitor Messages

 1. Det stämmer nog, minns inte riktigt. Men looken och glasögonen såg liksom bekanta ut.
 2. View Conversation
  Torsdags, alltså? Jag åt middag på Bröderna Olssons med en god vän, så det kan nog ha varit jag. Vit hatt, svart jacka, med en blond tjej i röd kappa?
 3. View Conversation
  Mycket bra namn, bitvis underhållande, men inte lysande författare - finns bättre från samma tid och genre. Den Burr skrev om produktionen och lanseringen av Lovely borde jag nog läsa, den verkar intressant, och han är ju väldigt rolig. Jag tycker att den om kemin i dofter lät väldigt spännande också, måste kolla upp det... Säkert har man en hel del glädje av lite grundläggande kemi, och förmodligen av att prova råmaterial också. Ett sådant där kit med vanliga aromakemikalier från perfumer's apprentice står ganska högt upp på min inköpslista just nu, kanske nästa månad.
 4. View Conversation
  Nix. Jag har knappt läst något alls i floran av parfymlitteratur, det är väl något jag borde ta itu med. Har du? Jag läser visserligen en Gaston Leroux som jag köpte mest för det vackra omslagets och titelns skull just nu - Den Svartklädda Damens Parfym - men den handlar inte alls om parfym, såklart, och är inte vidare skojig ens som kolportageroman betraktad.
 5. View Conversation
  Trångt men i bästa fall gemytligt! Tryggt att veta att det alltid finns tvärsäkra människor att vända sig till här i världen...

  Hoppas att du hade en trevlig helg. Jag har varit sjuk, men haft rätt trevligt ändå.
 6. View Conversation
  Det är den, absolut!

  Egentligen är det säkert så med en del av de där legendariska gamla dofterna, kan jag tänka mig. Det finns säkert fler skäl än bara ändrade moder till att Mitsouko fortfarande är i produktion, men inte Chypre och en del andra mytomspunna gamla klassiker, tänker jag. Det känns en smula vanskligt att likställa kommersiell framgång med kvalitet, men något ligger det väl kanske i det i alla fall.
 7. View Conversation
  Haha! Om du inte köpte den där flaskan L'Aimant är det nog den jag har, jag velade över den ett tag, men jag använder den faktiskt en del.

  Ja, Tabu är värd att testa. Jag har bara provat den med en massa annat på armarna samtidigt, men tycker du om högljudda, gammaldags orientaler och animalier lär den intressera dig. Det är nog värt att buda på äldre småflaskor. Jag kommer att ta mig i kragen och skaffa en flaska förr eller senare också, om du vill provsniffa. Gammal Maja lär ju vara ännu tyngre lastad med ekmossa - trevligt!

  Nej, Fougére Royal har jag aldrig haft chans att prova. Det låter rätt fantastiskt, men jag kan egentligen inte ens gissa hur det blir, fast referenstvål ger en idé. Tråkigt att nysläppet inte lever upp till den gamla. Måste säga att jag närmast föredrar en ordentlig reorkestrering som gör något annorlunda av en gammal doft, när man inte kan behålla den i ursprungsskick. Jag gillar den nya versionen av Rochas Femme på egna meriter, t ex.
 8. View Conversation
  Ja! Jag måste ta mig i kragen och skaffa lite vintage Tabu, till exempel, som knappt kostar någonting i Staterna men aldrig har funnits till salu här, och det är fantastiska grejer, jag minns det som rätt likt min Youth Dew-parfum; Youth Dew fast snuskigare, liksom. Maja är nog ett slags europeisk motsvarighet - också väldigt underskattad, ekmossa står fortfarande listad bland ingredienserna på tvålen. Och, som sagt, Aramis, fast den verkar finnas nästan överallt.
  Doftgenus är för folk som inte har något emot att gå miste om allt det roliga - fast just fougéres är jag inte alltid bekväm med, måste jag säga. Vilken Rochas var det, för övrigt?
 9. View Conversation
  Känner igen det där! Jag tror att det handlar mest om att gå ofta och hålla utkik, faktiskt, jag har hittat bra saker lite överallt - Old Touch är ett bra ställe att besöka regelbundet, de tar in parfym och vet att det finns folk (jag) som är intresserade. Jag har köpt vintage Fracas, N°5, L'Aimant och Dior-Dior där, till exempel. Har även fyndat på Stadsmissionen vid Fridhemsplan och en källarloppis i Malmö, bland annat.

  Jo, det där är väl det besvärliga med dofter som producerats i stora mängder och inte uppfattas som "fina", kan jag tänka mig! Jag vet inte hur mycket Brut har sålts i Sverige heller? Det kanske är svårt här för att den inte har funnits på marknaden, helt enkelt.
 10. View Conversation
  Javisst, det är direkt hjärtekrossande att göra de där jämförelserna ibland! Vissa parfymer har jag bestämt mig för att medvetet undvika i äldre versioner, det blir bara dyrt och ledsamt i onödan om man faktiskt tycker att den nutida är helt ok - Mitsouko, t ex. Jag har dragit på mig en svaghet för Bandit i äldre versioner som urartat till en riktigt dyr last, ska försöka lära mig läxan och låta bli sådant i fortsättningen.

  Brut låter ju som något som borde gå att få tag i äldre flaskor av utan att behöva ta lån på huset, i alla fall? Jag letar parfym i second hand- och antikhandlar ganska regelbundet, träffar jag på en flaska kan jag lägga mig till med den åt dig, eller tipsa om det. Om toppnoterna är känsliga kanske man får resignera på den punkten och bara njuta av resten av strukturen, helt enkelt. Eller toppa den gamla med en smula ny?
Showing Visitor Messages 1 to 10 of 14
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Page 1 of 2 1 2 LastLast
About headspace

Basic Information

About headspace
Biography:
From now on I’ll stop asking my friends to sniff my wrist and take the discussion online instead. Sometimes.
Interests:
fragrance, fashion, music (consuming and playing) swedish crime history, city life, country life
Occupation:
b2b marketing pays my rent, but I also write a bit about fragrance quarterly in a swedish magazine
Home Country:
Sweden
Location:
Stockholm
Gender:
Male
Show wardrobe in posts:
No
Show SOTD in Posts:
Yes

Statistics


Total Posts
Total Posts
64
Posts Per Day
0.02
Visitor Messages
Total Messages
14
Most Recent Message
21st March 2011 09:44 AM
General Information
Last Activity
24th March 2019 12:49 PM
Join Date
11th October 2009

2 Friends

 1. Pimpinett
 2. senore01  senore01 is offline

  Dependent

  senore01
Showing Friends 1 to 2 of 2
iTrader Profile Recent Ratings
Feedback:
Positive Feedback:
0
0%
Members who left positive:
Members who left negative:
0
0
Total positive feedback: 0
Submit Feedback For headspace
View Complete Feedbacks for headspace
  Past
Month
Past
6 Months
Past
12 Months
  0 0 0
  0 0 0
  0 0 0Loving perfume on the Internet since 2000