Engineering Serendipity

Varför vissa parter, företag och städer fungerar, medan andra inte? Det tar några social ingenjörskonst främja serendipity och kreativitet.

"Du vill få alla dessa kreativa människor i ett statistiskt litet utrymme, säger Tony Hsieh, som byggde en effektiv företagskulturen på Zappos.com, en online-försäljare på skor och kläder.

Om det är målet, är det ett annat argument för Yahoos beslut att förbjuda människor från att arbeta hemifrån. "Vi tillåter vissa människor på Zappos att arbeta hemifrån, men vi vill inte ha dem till," Mr Hsieh säger. "Vi vill att de ska komma in till jobbet." Del av sitt jobb, säger han, är att skapa en miljö där de hellre skulle vara.

Mr Hsieh sålde Zappos till Amazon.com för $1.2 miljarder under 2009. Han fortsätter att köra den. Han är också testa lektionerna han lärt i byggnad Zappos i ett försök att återuppliva downtown Las Vegas, som är nära Zappos's headquarters.

Både företaget bygga och gemenskapens uppbyggnad, säger han, är som bra partier. "Jag var alltid intresserad av flöde, och hur man får människor inte fastnat i alltid talar med samma människor," säger han. Detta kan innebära att ändra underhållning, flytta i baren under kvällen eller utforma rummet så folk flytta genom olika storlek utrymmen.

Den övergripande idén är att göra människor möter främlingar på ett sätt som skapar en känsla av sammanhang, något han ingjutit på Zappos. "Jag ville chefer att spendera 10 till 20 procent av sin tid utanför kontoret, leder laget," säger han. Middagar, vandringar och andra möten med kollegor ökad produktivitet genom en rad av 20 till 100 procent. "Det var mer förtroende, bättre kommunikation, mer användning av stenografi i e-post, eftersom människor var inte rädd för missförstånd," säger Mr Hsieh.

Likaså hölls kontor tät så folk skulle stöta på varandra mer. "När någon flyttar dubbelt så långt bort, det är exponentiellt mindre kontakt," säger han. "Parkeringen var bakom byggnaden, och vi gjorde folk gå runt framifrån."

- - - Updated - - -

Jag har ingen en klar uppfattning om detta. Om någon har mer information och vill dela detta sedan posta sin kommentar.Jag är mycket tacka full för denna handling av kindness.i kommer tillbaka snart är du vet mer om detta